Корисне

Найбільш Тупі Поради для матерів

Коли я була свіжоспеченої матір’ю першої дитини, то з часом теж почала тусити на мамських форумах. Пам’ятаю був форум для мам на mail.ru.

я намагалася адаптуватися в середовищі матерів, десь виблискувала білим пальтишею, роздавала поради (ну сильно розумною я собі здавалася в 24 роки з одним однорічною дитиною), ну і читала. Там було повно інформації для матерів, в тому числі і для тих, хто (о, жах!!!) втомився і заебался з дітьми. І це був стандартний набір дуже тупих порад, але я кинулася їх виконувати, щоб хоч трошки відчути радість від материнства, як всі ось ці ось прекрасні матері на форумі, які і прибирання, і готування, і легкий макіяж.

Коротше: Перший по тупості рада була «вставайте вранці раніше дитини, спокійно снідайте, приводите себе в порядок, можете навіть зарядку зробити. І потім, свіжі, як травневі троянди, чекайте пробудження дитини!”Прям ось ахуеть не встати, як здорово. У той час у мене у сина різалися зуби, він спав за ніч години 3 напевно, і звичайно не поспіль.

Я працювала тітькою цілодобово. А вранці мені пропонувалося встати раніше, поснідати і привести себе в порядок. Я зламалася на етапі «встати», коли в 6 ранку мерзенний, втомлений син нарешті вирубався, я представила, що мені зараз треба підніматися і йти «приводити себе в порядок», я мало не розридалася.

Друге це «не запускайте себе, стежте за фігурою, харчуванням і звичайно легкий макіяж, це підніме вам настрій і додасть впевненості». Ну ок ..

. після пологів я сильно схудла, тому що майже не спала, не жерла і постійно тягала тяжкості (25 кг коляски і дитини на швидкість з другого поверху 2 рази в день, адже дитачке треба гуляти). З фігурою начебто впоралася.

А далі виходила якась хуйня. Дитина відригував фонтаном прямо на мене, міг мене обгадити, виплюнути в мене вміст рота і т. д.

. І цей всратий легкий макіяж поки діти кричить сиреною..

. а так, щоб його зробити ж потрібно було встати раніше дитини, так що і ця порада я проебала.Спіть разом з дитиною в його денний сон.

Начебто дуже непоганий початок, і по першості навіть спрацьовувало, а потім накопичилося море справ, тривоги від того, що я нічого не встигаю. І ось ти начебто лежиш з дитям, розумієш, що зараз потрібно заснути, але у тебе вдома грязища, нічого жерти і ти вже тиждень не милася цілком, і ось спати зовсім ніяк не виходить. Відчуття, що якщо я зараз не встану і не перероблю хоч шматочок з цього, то мене поховає під купою незробленого.

Ще дуже прекрасне (з розряду флай-леді напевно),»щоб вдома був порядок, прибирайте на місце речі відразу після їх використання”. Тут вже просто істеричний ржач. Прибирати.

Відразу. На місце. У будинку з однорічним дитям! Поки я мила за собою кухоль, у мене з ящика вивалили всі пластикові контейнери.

Поки я їх збирала, втопили в унітазі шкарпетки. Поки я прала шкарпетки, вивантажили з комода свіжовигладжена білизна і написали на нього. І далі Це цунамі тільки розросталося!І там ще було багато про “встановлюйте для дитини режим” (ха-ха, хто кому ще встановить), робіть всі справи разом з дитиною (я ось намагалася підлогу помити один раз разом з дитиною, дуже було здорово).

Якщо вже сильно втомилися, влаштуйте собі ванну з піною, ну так, чоловік приходив додому в районі 10 вечора, до цього моменту я вже сиділа з витеклими мізками на кухні, які ванни.Найсумніше, що всі ці поради зводилися до одного, як зробити так, щоб ти в одну каску вивезла невивозімое. Щоб ти справлялася одна з вихованням дитини, з побутом, і з власними нервами.

Тоді (10 років тому) ще боялися вголос говорити про депресію, щосили вчили жінок догоджати чоловіків (адже у нього стрес, у нього народилася дитина і йому тепер на вистачає сексу) і соромили і звинувачували, якщо тобі важко, і ти незадоволена. Я і сама тоді в це вірила і намагалася вбудується в цей світ неіснуючих ідеальних матерів, якими намагалися здаватися всі жінки. Важкий був час.