Дитинство

4 помилки батьків при лікуванні дитини від ГРВІ

Дитина першого року життя мало схильний до вірусних захворювань. Особливо ті діти, які знаходяться на природному вигодовуванні і отримують безліч антитіл з молоком матері. Причина також в тому, що з малюками досить рідко відвідують громадські місця, носять на руках і дотримуються чистоти.

Але дитина росте, починає відвідувати дитячі установи і ймовірність зустрітися з вірусом зростає. З 2 до 5 років імунітет дитини піддається атакам ГРВІ найчастіше. Особливо, якщо ця дитина відвідує дитячий сад.

Або не піддається…

Все залежить від підходу батьків.Нижче наведені 4 основні помилки, які допускають люблячі батьки, а потім тиснуть свої ж плоди.Помилка №1.

Намагаються нагодувати хворої дитини, так само як при відсутності хвороби.Під час хвороби робота імунітету спрямована на позбавлення організму від вірусу. Оскільки для перетравлення їжі потрібно багато енергії, апетит на час хвороби істотно знижується.

Організм сам підказує, що їсти зараз особливо не потрібно. Але деякі намагаються йти проти його волі. У підсумку діти страждають-батьки переживають.

Харчування під час хвороби має бути максимально легким. І за власним бажанням. Банальний приклад: яблуко перетравлюється 20-30 хвилин, а шматок м’яса-близько 4 годин.

Навіщо організму витрачати час на перетравлення їжі, коли він повинен направити сили для перемоги на вірусом?Помилка № 2. Збивають температуру.Як тільки в організм потрапляє вірус або інфекція, включається відповідна імунна реакція.

Організм піднімає температуру тіла, щоб убити вірус. А віруси починають гинути при температурі від 38 градусів. Більшість дітей отримують жарознижуючий засіб вже в перші години хвороби, не давши таким чином організму впоратися самостійно.

Але організм (особливо дитячий) не дурень і знову намагається підняти температуру, щоб перемогти вірус. Стурбовані батьки повторюють ударні дози жарознижуючих, щоб повернути звичну температуру тіла і звести хворобу нанівець. В результаті імунітет перестає боротися, включає сплячий режим до наступної найближчої зустрічі з вірусом (імунітет до якого він так і не виробив).

Або хвороба вірусна перетікає в бактеріальну, а там вже Привіт антибіотики.Одна з причин, по якій батьки дають дітям жарознижуючий засіб-боязнь судом. Судоми можуть виникнути як при різкому підйомі температури, так і при різкому її зниженні (друге якраз пов’язано з прийомом жарознижуючого).

При цьому судоми можуть виникнути при нерівномірній температурі тіла. (Біла лихоманка-кінцівки холодні, тіло гаряче). Тому головна дія при високій температурі-зігрівати кінцівки, якщо це потрібно.

Якщо дитина рум’яний і всі частини тіла теплі-судоми виключені.Існує всього два варіанти при яких висока температура тіла небезпечна для життя. І в цьому випадку причини зовнішні, а не внутрішні.

Перший випадок-це тепловий удар, а другий – хімічне отруєння. У цих двох випадках застосування жарознижуючих необхідно, як і негайне звернення до лікаря.Якщо у дитини відсутні проблеми з серцем і невралгічного характеру, то підйом температури при ГРВІ не небезпечний для здоров’я, навпаки він дозволяє виробитися імунітету, а так само не отримати наступні ускладнення у вигляді отиту, бронхіту, ангіни і т.

д. навіть в посібнику для педіатрів написано, що жарознижуючий засіб призначається через стурбованість батьків цифрами на градуснику. Але на формування імунітету це впливає негативно.

І так, виробник нурофену-мільйонер.Полегшити стан при високій температурі можна безпечними і безпоследственными способами. Як правило, ГРВІ з яскраво вираженими симптомами високої температури проходять досить швидко, в середньому 3 дні.

Але вірусна інфекція може протікати і тиждень. Питання-індивідуального характеру.Помилка № 3.

Виключають прогулянки на свіжому повітрі.Досить часто при початку захворювання, дитину намагаються одягнути в теплий одяг, закрити всі кватирки і накрити ковдрою.При яскравому перебігу вірусної інфекції найчастіше рекомендований постільний режим.

Але коли самопочуття дозволяє не лежати в ліжку-прогулянки на свіжому повітрі принесуть величезну користь.Де б ви не жили-в місті або за містом, повітря на вулиці набагато краще, ніж в приміщенні. Особливо, якщо вдома хтось хворіє.

Вологість на вулиці дозволяє краще очищатися дихальних шляхах. Деякі починають більше кашляти саме на вулиці. І це добре.

Набагато краще буде, якщо організм очиститься від мокротиння, ніж залишить її всередині.Помилка № 4. Виключають водні процедури.

Тут ситуація схожа на попередню. Існує думка, що хворіє дитині не можна митися. Це знову ж помилка, тому що організму як ніколи необхідно не тільки рясне пиття, а й водні процедури.

Температура води повинна приносити тільки комфортні відчуття. Якщо у дитини відсутня слабкість, то душ або купання у ванній принесе користь. Вологість дозволить краще відходити соплях і мокроті, якою забиті дихальні шляхи.

Знову ж діє правило-краще нехай вийде, ніж залишиться всередині.Уникаючи цих помилок, ви допоможете хвороби протікати так, як підказує імунітет, не надаючи дитині ведмежу послугу. І тоді дитина перестане хворіти по 5 разів на рік.
* Інформація складена відповідно до власного досвіду, підкріпленим рекомендаціями лікаря-натуропата.